Hayat Nedir ?

Burada oturmuşuz, Nasreddin Hoca’nın hindisi gibi düşünüyoruz ya.. bazen de kendi kendimize bazı sonuçlara varıyoruz… Acaba varıyor muyuz?
Hayat, dirim, bazılarının düşüncelerine göre doğumla, ölüm arasında yer alan ; sormadan, sorgulamadan sürdürülüp giden can sıkıcı bir serüvendir. Bir gün gelir, bu can sıkıcı öykü biter gider. Bir daha da o kişinin esamisi okunmaz.
İnsanların çoğu, hiçbir zaman “hayat nedir” sorusunu sormadan, iş güç peşinde çoluk çocuk ardında yaşar giderler… Giderler de bir kere bile “Yahu ben bu dünyaya niye geldim, niye yaşıyorum?” sorusunu sormak akıllarına bile gelmez. Sadece yaşarlar ve bir ömür geçer gider.. 
Ama hiç mi “soran” insan yoktur… Ara sıra çıkar : “Hayat nedir? Ben niye yaşıyorum? Hayatın anlamı ne?... “ bir sürü insan bu soruları şöyle veya böyle bir peşinde sorarlar da, her zaman için, daha önceden bu soruların hazır cevapları vardır; çoğu kez o hazır cevapları benimsemişlerdir. Bu yanıtla yetinirler… Daha fazlasını sorgulamazlar.
Kimisi, “Hazcılığa” inanır… “İnsan  dünyaya haz duymaya, zevk almaya gelmiştir… Gerisi yalan…”diye geçiştirir. İşte o kimsenin hayat anlayışı budur. Kederden, elemden kaçmak ve vur patlasın, çal oynasın eğlenmek…
Kimisi , “Bu dünyadan elini eteğini çekmek”e inanır.  Bu dünya öylesine kirli; insanlar öylesine erdemsizdir ki, en iyisi bu dünyada fazla etliye, sütlüye karışmadan; bildikleriyle yetinip, bir an önce cennete kavuşmak, bu insanların en çok istedikleri arzudur. Bu insanlar için bu dünyada yaşanılan hayatın da pek fazla değeri yoktur. Aslında yaşamak isterler de, niteliği hiç de önemli değildir… Asıl olan, öte yandaki hayattır… Onun için aslında bu dünyanın işlerini başkasına 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

''Vaad edilmiş topraklar!!!''

100 yıllık Arap Coğrafyası'nın Özeti

Toryum'un Esas Değerini Söyleyen Bilim Adamlarının Sır Ölümü